TRAINING

Key Concept este o companie de training si consultanta manageriala ce ofera programe de instruire practice, bazate pe performanta, avand o larga varietate de teme.

Noi ajutam companiile sa isi imbunatateasca performantele, adaptand continutul programelor la procesele specifice si aspectele critice cu care se confrunta organizatia voastra.

Acest lucru permite angajatilor sa isi atinga potentialul maxim si sa isi alinieze scopurile si competentele individuale la obiectivele organizatiei.

Rezultatele sunt masurabile si conduc la imbunatatirea substantiala a activitatii organizatiei.

explore

Key Concepts about...

Leadership-ul transpune viziunea in realitate, inspirandu-i pe cei care ii urmeaza pe lideri sa experimenteze procesul schimbarii. Sunt multi manageri care se axeaza pe sarcini care ajuta organizatia, insa sunt putini lideri care aduc laolalta oamenii potriviti cu sarcinile potrivite, la momentul potrivit. Cursul se adreseaza celor care doresc sa isi motiveze angajatii si sa conduca afacerea catre scopuri comune care permit cresterea valorii organizatiei.

Teme abordate: competente necesare in leadership, stiluri de conducere, calitatile leaderului, comunicarea din perspectiva leadership, roluri in echipa, etapele de dezvoltare a unei echipe, prioritizare, rezolvarea problemelor, motivaţie, performanţă şi recompensă.

Comunicarea este aparent un proces simplu de transmitere de informatii. In realitate ea reprezinta un proces dificil, adesea extrem de anevoios prin numeroasele elemente pe care le implica. Comunicarea si feedback-ul sunt vitale pentru dezvoltarea si mentinerea atat a relatiilor personale, cat si a celor din cadrul unei organizatii.

Teme abordate: tipuri de comunicare (verbala, nonverbala, paraverbala), stiluri de comunicare, asertivitatea, bariere in comunicare, ascultare activa, feedback, folosirea eficienta a intrebarilor, comunicarea organizationala.

 

Cursul isi propune sa ofere participantilor informatii generale si specifice de baza cu privire la comunicarea interculturala, precum si exemple concrete de aplicare a acestora in activitatea profesionala si personala, toate acestea ducand la diminuarea prejudecatilor si stereotipurilor in comunicarea interculturala si la eficientizarea relatiilor intr-un mediu multicultural.

Teme abordate: comunicarea organizationala, etica in comunicare, impactul culturii in comunicare, dimensiunile comunicarii interculturale, elemente specifice intalnite in diferite culturi.

 

Inteligenta emotionala explica de ce, in ciuda capacitatii intelectuale, a pregatirii sau a experientei egale, unii oameni exceleaza, in timp ce altii, de acelasi calibru, raman in urma. Cursul se adreseaza celor ce doresc sa isi imbunatateasca eficienta, realizarile si calitatea relatiilor personale si profesionale.

Teme abordate: identificarea, intelegerea si gestionarea mai usoara a emotiilor, competenta emotionala, competenta personala si competenta sociala,managerii din prima linie – cum ar trebui sa fie la un nivel optim al inteligentei emotionale, la ce ne foloseste inteligenta emotionala la locul de munca si cum se dezvolta ea, tehnici de gestionare a emotiilor, indeosebi a celor negative, rolurile unui lider modern, arta motivarii.

Programul este destinat persoanelor care vor să profeseze în domeniul serviciilor de formare profesională, precum si profesorilor, instructorilor si trainerilor care vor să îşi îmbunătăţească abilităţile de formare.

Teme abordate: principiile invatarii la adulti, gestionarea emotiilor, ciclul invatarii experientiale, dinamica grupurilor, identificarea nevoilor de training, formularea scopurilor si a obiectivelor, elaborarea si implementarea unui design de instruire, gestionarea situatiilor dificile in instruire.

Cursul se adreseaza companiilor care doresc sa creeze solutii potentiale inainte de intalnirea cu clientii, sa aiba o relatie profitabila si de lunga durata cu acestia si sa isi construiasca o buna imagine.

Teme abordate: procesul vanzarii, psihologia vanzarii, tipuri de clienti si strategii de abordare a acestora, abordarea telefonica, managementul echipei de vanzare si motivarea acesteia, identificarea nevoilor, abordarea obiectiilor, finalizarea.

Participantii vor descoperi pasii necesari pentru o negociere reusita, invatand cum sa obtina succesul financiar si sa creasca profitabilitatea folosind o abordare win-win. Acestia vor putea preveni situatiile conflictuale si vor avea controlul in situatii dificile de negociere.

Teme abordate: etapele negocierii, pozitii in negociere, tipuri de negociere, variabile, tehnici de negociere, abordarea situatiilor conflictuale.

Scopul acestui curs este de a ilustra masura in care variaza problemele si de a oferi metodele potrivite pentru depasirea acestora. Participantii vor deveni mai constienti de importanta si complexitatea luarii deciziilor.

Teme abordate: tipuri de procese decizionale, influenta deciziilor asupra relatiilor interumane, atitudini fata de risc, rezistenta in fata schimbarii, metode de luare a deciziilor, tipuri de abordari in luarea deciziilor, luarea deciziilor in procesul de rezolvare a problemelor.

Programul se adreseaza organizatiilor care doresc sa se asigure ca fiecare angajat isi desfasoara activitatea conform unor competente, in concordanta cu cerintele companiei si sa dezvolte abilitatile de management al performantei in cadrul acesteia.

Teme abordate: importanta managementului performantei, avantajele si beneficiile procesului pentru individ/companie, evaluarea competentelor angajatilor, procesul de monitorizare a datelor, realizarea interviului de evaluare a performantelor si feedback.

Cursul este destinat persoanelor/companiilor care doresc sa foloseasca strategii eficiente de a face fata dezacordurilor si neintelegerilor intr-un mod constructiv.

Teme abordate: rolul diferentelor in conflict, identificarea cauzelor conflictului, etapele conflictului, harta conflictului, identificarea stilului personal de abordare a conflictului, stiluri de abordare a conflictului, abordarea castig-castig, medierea, reactie vs. raspuns, managementul emotiilor, dinamica diferentelor.

Scopul programului este dezvoltarea abilitatilor de gestionare eficienta a schimbarii. La sfarsitul programului, participantii vor putea sa anticipeze efectele schimbarii in organizatie, sa propuna solutii pentru a echilibra fortele care se opun schimbarii, sa construiasca un proiect pentru a minimaliza efectele schimbarii si sa se comporte adecvat, sa initieze tehnici si strategii pe care sa le aplice in organizatie in momentul in care intervine schimbarea.

Teme abordate: procesul schimbarii, cine determina schimbarea, tipuri de schimbare, fazele schimbarii, instrumente folosite in timpul procesului, modele de comportament in fata schimbarii, tipuri de inteligenta si rolul lor in schimbare.

Cursul este destinat persoanelor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de prezentare, prin planificarea eficienta si structurarea clara a prezentarii, prin gestionarea eficienta a emotiilor si a situatiilor dificile si prin folosirea unor mesaje de impact, care vor motiva si inspira audienta.

Teme abordate: cauzele unei prezentari ineficiente, structura unei prezentari, mijloace vizuale, construirea raportului cu audienta, gestionarea emotiilor, gestionarea situatiilor dificile.

In zilele noastre, cei mai multi angajati experimenteaza stresul in proportii imense, simtindu-se nesiguri si neintelesi. Multi simt ca sarcinile de lucru sunt prea multe sau prea complexe. Cursul exploreaza cauzele stresului si sugereaza initiative corespunzatoare pentru companie si pentru angajatii acesteia.

Teme abordate: factorii care determina aparitia stresului, simptomele stresului, stresul la locul de munca, planificarea si managementul timpului, strategii de reducere a stresului, consumatorii si furnizorii de energie, gestionarea emotiilor.

Abilitatile de gestionare a timpului sunt esentiale pentru oamenii de success. Cursul se adreseaza celor care doresc sa devina eficienti si sa identifice activitatile care sustin in mod direct realizarea obiectivelor personale si organizationale.

Teme abordate: definirea conceptului de management al timpului, metode de eficientizare a timpului (organizarea, planificarea, prioritizarea), identificarea hotilor de timp, amanarile, intreruperile, delegarea, planificarea eficienta a timpului, planificarea sedintelor eficiente.

Customer Care inseamna sa intelegem care sunt nevoile clientilor si cum putem veni cel mai bine în întâmpinarea lor cu resursele de care dispunem pentru a dezvolta afacerea. In acest scop a fost creat acest program, care sprijinină atat formarea abilităților de comunicare cu clientii de la nivelul de management pana la front-line, cat si de eficientizare a proceselor si a stilului de management în customer service.

Teme abordate: beneficiile unui comportament proclient, elemente cheie in Customer Care, perceptia despre servicii, dezvoltarea de sisteme si tehnici prietenoase pentru serviciile oferite clientului, cuvinte si atitudini care irita clientul, ce doreste clientul, factori care influenteaza serviciile oferite, momentele adevarului, rezolvarea reclamatiilor, abordarea telefonica, abordarea clientilor dificili.

Cursul de Medical Customer Care este dedicat celor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare si relationare cu pacientii, celor care doresc sa invete sa ofere servicii aproape de excelenta, prin rabdare, comunicare, socializare si atitudine potrivita.

Teme abordate: principii de Customer Care, ghidul Calgary-Cambridge pentru interviul medical, comunicarea (verbala, nonverbala, paraverbala), bariere in comunicare, empatia, ascultarea activa, stiluri de comunicare, gestionarea emotiilor, pacienti dificili, cum se comunica o veste proasta.

Cand ne gandim sa motivam oamenii sa faca tot ce pot mai bun, ne gandim la diferite modalitati de a scoate in evidenta tot ce e mai bun in fiecare dintre membrii echipei, oferindu-le un mediu incarcat de factori motivationali.

Teme abordate: semnalele transmise de angajatii demotivati, teorii ale motivatiei si aspectele lor practice, motivarea financiara versus motivarea nonfinanciara, functiile manageriale si parghiile motivarii nonfinanciare, teoriile de management si aplicarea lor practica in motivarea echipei, rolul feedback-ului in motivarea echipei, dezvoltarea carierei si motivarea, tehnici de motivare.

Fiecare echipa este o colectie de fiinte umane unice care au de adus o contributie. Obtinerea celor mai bune rezultate inseamna sa combini talentele tuturor membrilor astfel incat sa fie in concordanta cu scopul comun, fara a uita insa nevoile si ambitiile individuale. Cursul abordeaza caracteristicile unei echipe, problemele ei, punctele tari si punctele slabe, precum si modalitati de a imbunatati eficienta unei echipe.

Teme abordate: disfunctiile echipei, tetrada echipei, roluri in echipa (Belbin Team Roles), relatiile in echipele profesionale, tehnici de motivare a echipei, stiluri decizionale, stiluri de management si impactul acestora asupra echipei, etapele de dezvoltare a echipei.

Consultanta

Serviciile noastre de consultanta permit atat evaluarea situatiei initiale, cat si interventia specifica in cadrul fiecarei companii. In acest sens, Key Concept asigura:

  • evaluarea structurii si culturii organizationale;
  • consultanta pentru optimizarea sistemelor de management al performantei;
  • evaluarea si dezvoltarea personalului (prin identificarea nivelului competentelor existente in
  • organizatie si conceperea de planuri de dezvoltare personalizate).

Development Center

Development Center este un program ce ofera managerilor si specialistilor in resurse umane directii de dezvoltare a angajatilor, conform competentelor cerute de organizatie.

Programul este destinat organizatiilor care doresc realizarea unui plan de cariera pentru angajati, stabilirea potentialului acestora, identificarea nivelului echipei in vederea dezvoltarii acestuia sau identificarea potentialilor manageri in organizatie.

Team Building

Din echipa de Team Building fac parte traineri si specialisti in abilitati manageriale si soft skills, care urmaresc indeplinirea obiectivelor stabilite de client si care proceseaza informatia dupa fiecare activitate astfel incat sa ajute echipa sa se descopere, sa creasca nivelul de motivare si gradul de coeziune a acesteia.

Open Space Technology

Tehnologia Spaţiului Deschis reuneste un grup mare de participanti (de la 25 până la 400). Urmand un proces bine stabilit, grupul de participanti preia responsabilitatea intocmirii agendei si a procedurilor de lucru in asa fel incat efectul sa fie relevant pentru companie. Participantii penduleaza continuu intre grupurile mici de lucru si grupul mare (plen), asigurand o mixare constanta si polemizare incrucisata de informatii si opinii. 

Organizatiile pot folosi aceasta tehnologie pentru a realiza o viziune strategica, a dezvolta un nou produs, a gasi solutii pentru probleme, precum si pentru a initia schimbari semnificative, bazandu-se pe bogăţia şi varietatea ideilor participantilor.